sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Pieni suuri Nebraska mustavalkoinen elokuva. Bruce Dern

Kaunis, graafinen: lehdettömät puut piikikkäine oksistoineen kertovat loputtomia tarinoita. Tai vaikenevat kuin muuli. Muuri. Puhelinlangat - vaiennut nuottiviivasto. Valokuvaajalle rapistuva vanha kapitalistinen amerikka on täynnä upeita yksityiskohtia, mitä kylteistä puuttuu, mikä on rispaantunutta, ajan patinaa, kerroksia, kerroksia.. Autiotalojen lohdutonta estetiikka, joka on mukavaa tutkia, mitä jätettiin lattialle, ottamatta mukaan, Esko Mänikön valokuvien sarja, homevaurioiden pitsikuviointia, laajenevaa musteläikkätestiä..
    Onko lottovoitto syntyä amerikassa? Mistä saa haaveilla? Minkä asian vuoksi juosta perässä? Miksi laittomia mainoksia jotka lupaavat Olet voittanut miljoonan!!, mutta pienellä präntätttynä, jota kaikki vanhukset eivät edes näe, lukkee, että jos voittonumerosi täsmäävät.
    Tuttuja, koomisia hetkiä, miltei pohjoismaalaisia maalaiskomedian tai puskafarssin koomisia hetkiä; peräkamarinpojat toimettomina ylipainoisina vain istuvat kotona, tai linnassa, töllötintä katsoen. Onko paha vain tuijottaa tv:tä? Mitä iloa on tuppukylässä jossa ei tapahu ikinä mittään? Buffet, karaoke, seksi ja kalja. Miksi mies ei puhu mitään, vaan juo, ja on etääntynyt perheestään? Mitä Korean sodassa tapahtui?
    Elokuvasarjassa melodraaman ja 50-luvun filmi osiossa esitettiin kuinka tv tuli vuonna 1952 tai niillä main leskinaisen olohuoneeseen, jotta nainen jäisi vangiksi, kaunis lahja lapsiltaan? Ettei jatkaisi suhdettaan nuoren rakastajan kanssa?
    Onko kuvassa suomalaisia juuria, ainakin ruotsalaisia. Puut, symboleja, entä juuristot, sukujuuret, käynti hautausmaalla - hauska ja morbidi, kuten elämäkin.
   Tämä on roadmovie matkalla-elokuva, siinä mielessä juurellinen kuten Little Miss Sunshine, Vaarallinen tyttöystävä, Naisen tuoksu. Perhe on pahin. Perhe on paras. Mokomatkin korppikotkan jotka haistavat uuden rahan tuovan mahdollisuuksia joita muuten ei ole. Vanhainkotiin laittaminen ei ole vitsi kuten sarjoissa Tyttökullat ja Simpsonit, joissa sitä on veivattu usein. Ja toimivasti.
   Kaunis elokuva, mutta ei liian kaunis - vähän niinku lapsena kaunis poika (viittaus elokuvaan); mustavalkoisuus ei ole rakeista, ei taiteellista, ei alleviivaavaa. Musiikki - riisuttu täysin nostalgisista ralleista tai eeppisistä amerikan maisemakuvauksista, vain nukahtelevaa, laiskahkoa kansanmusiikkia. Kunnes päästään päämäärään jolloin musiikkia herää, nopeutuu, koventuu - samalla hiekkainen pomppuinen tie muuttuu asfaltiksi.

Alice Cooper ja Bruce Dern - kuin kaksi marjaa 70-luvulla. Herkullisia roojea: TrippiTwixt, Hell's Angels - raju jengi, Thumb Tripping, Verinen Mamma Barker.  Suuria rooleja: Hiljainen pako (Silent Running, 1972) IMDb, Ammutaanhan hevosiakin. Pieniä epämielytäviä rooleja kuten Hitchcockin Marnie elokuvassa. Muita: Django Unchained, Monster - Aileen Wuornos, The Haunting - paholaistalo.
Paljon länkkäreitä.
Pieni suuri Nebraska mustavalkoinen

Bruce Dern IMDb
Esko Männikkö wiki



ja psykedeliaa:

lauantai 18. lokakuuta 2014

Bruce Dern eräs suosikkinäyttelijäni

Olen seurannut kiinnolla Bruce Dernin uraa. Jollei oskari tupsahda niin johan olis kumma. Viimeksi herra Dernin näin kauhufilkassa Twixt. Silent Running on jotenkin käsittämättömän hieno elokuva skifiksi. Rainahamsterin leffaruutu: bRUCE dERN versus aLICE cOOPER

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Samuel L Jackson on kova: Koodi 51, Snakes on a plane, Jumper. RoboCop

Koodi 51 on vallan mainio. Harvoin näkee. Robocop oli nami.  Samoin Iron Man 2. Jumper filmin näin myös. Jaaha. Samuel L Jackson on kova ;) näin myös Snakes on a plane. Pulp Fictionista Django unchained filkkaan Tarantinon leivissä. The Long Kiss Goodnight IMDb on yks lemppareistani,Shaft , Black Snake Moan  ja moni muu!
 

Punainen on upea väri. Phoenix. Jean Grey. X Men last stand.

Punainen on upea väri. Phoenix. Jean Grey. X Men last stand. Tulen väri. Mukavaa. Tuli syksy. Ja kauppoihin Phoenixin käyttämiä ruosteenpunaisia samettihousuja ja muita ;)

Vihreä on upea väri. Seitsemän psykopaattia. Käsikirjoituksen juhlaa! Kuningattaren sisar

Mutta kuinka surkeita naishahmoja! Ei se auta että tollaisen replan kirjoittaa ja jättää kirjoittamatta naisille kunnon rooleja. Hyi hyi. Nainen on tässä elokuvassa vain koiran taluttaja, huora, mafioson bimbo, syöpään sairastunut tai tunnoton psykopaatti. Tom Waits on upea ja käheä. Seuraa valkoista jänistä. Harry Dean Stanton on paikallaan ja Christopher Walkenilla tukka pystyssä. 7 psychopaths. Seitsemän psykopaattia. Käsikirjoituksen juhlaa!  Vihreä on upea väri.

  Kuningattaren sisar (2008)

perjantai 10. lokakuuta 2014

Iggy Pop näyttelee naamoitunutta murhaajaa Dario Argenton uudessa elävässä kuvassa

Iggy & The Stooges @ Sauna Tampere 2006, part2Iggy Pop to play a masked killer in Dario Argento’s new movie Read more AVCLUB 
Iggy Pop Will Play a Serial Killer in Dario Argento's Film The Sandman Read more  Pitchfork

DARIO ARGENTO'S THE SANDMAN starring Iggy Pop Read more Indiegogo  

tiistai 7. lokakuuta 2014

Pahatar ikuisesti

Voi miksei minulla ole siipiä selässä eikä sarvia päässä, enkä voi
tänä juhannuksena lentää!
    Lähdin tuvasta, nautin elokuvasta Maleficent. Angelina Jolie on mitä mainioin. Välillä ei tiennyt, oliko siipien katkaisu symboli mahdollisesta rintasyövän uhkasta vaiko kuten teoksessa Piano, jossa naisen minuus, luovuus ja persoonallisuus katkaistaan sormen katkaisulla kirveellä...
    Edellisen kerran näin Pahattaren elokuvateatterissa 1970-luvulla, Prinsessa Ruususen muuten lällössä tarinasa. Pahatar jätti lähtemättömän vaikutuksen.
    Pahatar, ikuisesti. Maleficent. Tämä Prinsessa Ruusunen oli ensimmäinen elokuva, minkä muistan nähneeni elokuvateatterissa pohjoisessa, ja jolloin olin peloissani ja hien peittämänä,  lämpimässä lapinpuvussa. Jonka kuulemma sitten riisuin, ja loputkin vaatteet. Varsinaiset pre-märät säpikkäät....


maanantai 6. lokakuuta 2014

Park Chan-wook: Oldboy

 Park Chan-wook: Oldboy, 2003. Tykkäsin myös aikoinani filmeistään: Sympathy for Mr. Vengeance (2002) Lady Vengeance (2005), I'm a Cyborg, But That's OK ja Bakjwi (2009) taitaa minulla kulkea nimellä Thirst.

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Filth. Paska. Irvine Welsh on eräs lempparikirjailijani. James McAvoy: Wanted.

Filth. Paska. Irvine Welsh on eräs lempparitekijöitä. Liekö kotomaisesta elokuvan äänivelhosta johtuen Filthin makeimmasta kohdassa ujohko täyshetero rillipää paperinpyörittäjä päästää vapaalle gaybaarissa jouluvalot kaulan ympärillä vilkkuen tietämättään ekstaasia nautittuaan... Kaikille sattuu.. Uutisissa luki, että Sandstormilla on uusi nousu. Tykkäsin elokuvateatterissa tästä kohtauksesta eniten, samoin blurayltä katsottuna. Samaan satsiin sai dvd:n. Elokuvan ohjaaja Jon S Baird taisi vierailla sopevasti Halloweenina, mutta minulla ei ollut silloi valuuttaa muuhun kuin Udo Kieriin - johon livenä kannattaa aina kaiken sijoittaa. Menimme sitte myähemmin kattoo Filth ku oli superpäivä eli elokuviin pääsi miltei edullisesti. James McAvoy on kyllä mainio, minulla on samanlainen kukonaskel mustavalkoinen naistentakki kuin hänellä elokuvassa. Ja mites sattuikaan Ed Wood / Johnny Deppin jälkeen... soittolistassa. Tykkään Wanted elokuvasta tavattomasti kohtauksesta jossa konttorirotta saa tarpeekseen ja neron nimeltä Danny Elfmanin Little thing soi. Siitä laulusta ei varmaa Filtin Jamie Bellin roolihahmo tykkäisi ;) ha haa. Wanted on täydellisesti mitoitettu elokuva, se on leikattu jetsulleen. Exclusive interview about 'Filth' with James McAvoy, Irvine Welsh and Jon S. Baird

torstai 2. lokakuuta 2014

Mielisairaalassa sataa - sisäpuolella: Samuel Fuller: Shock Corridor, sadekohtaus

Mielisairaalassa sataa - sisäpuolella: Samuel Fuller: Shock Corridor, sadekohtaus

Samuel Fuller on eräs lemppariohjaajistani, vaikken hänen nimeään ole tatuoinut käsivarteeni kuten komediassa Cecil Be Demented opetetan ;) Mielisairaalassa sataa - sisäpuolella: Samuel Fuller: Shock Corridor, sadekohtaus. 

Linkkejä:Samuel Fuller ELONET
Samuel Fuller: Shokkikäytävä ( Shock Corridor , 1963) IMDb
alkup. tekstini linkistä 
Shock Corridor Shock Corridor 1963 Samuel Fuller raileri. Mielisairaalassa sataa - ulkopuolella: Gothika, 2003 .
Pornograafiset ja estottomat, ja joskus jopa huumorintajuiset ruotsalaiset mainostavat kanavallaan tätä filmiä toistaen: Halle Berry ja Penelope Cruz ovat yhteissuihkussa:
ja musiikkina on tietenkin: Jane Birkin & Serge Gainsbourg: Je T'aime,...Moi Non Plus.. Olinpa kerran risteilyllä ja pistin radion soimaan ja sehän pärähti täysillä tätä sensuellia viisua toistamaan niin että koko käytävä kuuli, että kylläpä siellä tantraillaan.

Kunniattomat paskiaiset - Inglourious Basterds

Kunniattomat paskiaiset - Inglourious Basterds kuulostaa hyvin suomalaiselta, siellä on Vihreät lehvät, ja luulin, että Matti ja Miisukin, mutta se olikin Morriconea... Haluan ehdottomasti nähdä kuinka Christoph Waltz näyttelisi Mephistoa teatterissa ;) Inglourious Basterds - Official Trailer [HD] Vieno Kekkonen - Kesän Vihreät Lehvät (Stereo) Inglourious Basterds Soundtrack - Hugo Stiglitz Guitar Riff (Slaughter - Billy Preston)

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Prkl kuinka hyvä elokuva! Kvartetti. Maggie Smith on mainio

kuikelo, kuten Downton Abbeyssä. Ja olihan hän ihana erään lempikirjani filmatisoinnissa Tädin kanssa maailmalla. Kuolema Niilillä. Ja onhan hän eri söpö pojan Toby Stephensin ( ihana, kamala herra Rochester Kotiopettajattaren romaanista) äitee. Maggien puoliso ja Tobun isä oli Sherlock Holmesinakin tunnettu Robert Stephenson... joka riiasi myös Patricia Quinnia - joka on tietysti Magenta - Rocky Horror Picture Showsta..

Robert Downey Jr: Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

  IMDb  ohjaus:   IMDb  Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) mukana myös mustalaisen roolissa  upeissa hatuissa ja koruissa 


Ihana ja paha goottipoika Loki on ahistunut. Thor 2. Marvel's Thor: The Dark World


Että minä siten tykkään alkuperäisistä suomalaisista uskonnoista, alkuperäisistä saamelaisista uskonnoista ja alkuperäisistä sknadinaavisista uskonnoista. Loki on eräs lempparihahmoni, tricksteri, määrittelemätön, hieno ja ilkikurinen, itseänsä jatkuvasti muokkaava ja mullistava... kunnes vihan pettymyksen ja koston kautta on ihan pakko synnyttää Ragnarök ;)

Paras kohta: alaston Stellan Skarsgård juoksee Stonhengellä talikko kädessä... Herra kuuluu hippisukupolveen ja ruotsalaisiin jotka kulkivat kotona nudena..

Loki = Tom Hiddleston. Loki Jumala wikissä
Liekkiö wikissä

hamiltonhodell talent management sivulla 
Tom Hiddleston wiki

Skandinaavien jumalat luettelo wiki
Skandinaavinen mytologia wiki
Suomalainen mytologia wiki

Tämä elokuva wikissä

Mielisairaalassa sataa - ulkopuolella: Gothika, 2003

Mielisairaalassa sataa - ulkopuolella: Gothika, 2003 .
Pornograafiset ja estottomat, ja joskus jopa huumorintajuiset ruotsalaiset mainostavat kanavallaan tätä filmiä toistaen: Halle Berry ja Penelope Cruz ovat yhteissuihkussa:
ja musiikkina on tietenkin: Jane Birkin & Serge Gainsbourg: Je T'aime,...Moi Non Plus.. Olinpa kerran risteilyllä ja pistin radion soimaan ja sehän pärähti täysillä tätä sensuellia viisua toistamaan niin että koko käytävä kuuli, että kylläpä siellä tantraillaan.

amerikka on hullujenhuone: Shock Corridor, Psyko II, American Horror Show Asylum, Crazies, Walking Dead, The Haunting in Connecticut 2

Saako Norman Bates uuden mahdollisuuden? Tullako toimeen minimipalkalla astianpesijänä? Antohy Perkins ja Meg Tilly leikkivät kotia, Dennis Franz on tosi nilkki.


zombieita. armeija peittelee. biologisten aseiden uhka. salaliittoteoriat. amerikka on hullujenhuone: Shock Corridor, Psyko II, Crazies, Walking Dead, American Horror Show Asylum, The Haunting in Connecticut 2.