maanantai 30. kesäkuuta 2014

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Poultrygeist - Night of the Chicken Dead. Lloyd Kaufmanin elokuvien elokuva!

Lloyd Kaufman on amerikan suurimpia yhteiskunnallisen elokuvan tekijöitä ;) Ja mikä merkittävintä: independent, indie, riippumaton! 
         Kun Toxic Avengerissa kävimme amerikkalaisn yhteiskunnan mädänneisyyteen, ja lain ja esivallan ynnä muuta virkavallan, valtakoneiston korruptioon ja vain ulkonäköön ja pintaliitoon  ja koulukiusaamiseen keskittyneeseen high schooliin nimen omaan myrkyllisen jätteen muodossa 80-luvulla jatko-osineen, niin nyt herra on amerikkalaisen pikaruuan kimpussa: amerikka vain lihoo ja lihoo ja kohta pamahtaa, järkyttävät määrät tapetaan kanoja turhaksi pikaruuaksi, joita nysäävät laittomat siirtolaiset ja muut alistetut alle minimipalkan. Kaikkihan tämä tietävät.
        Hauskaa: Tromavillessä Tromahawkin intiaanien hautausmaa, Tromeo & Julia elokuvajulisteessa... Kaufman itse näyttele mainion päähenkilön vanhempaa eh aikuisempaa versiota - myös balleriinahamonen ja verkkosukkikset jalassa... Herran alter ego ruipelo rillipää Arbie ( Jason Yachanin, mm V/H/S) myös tässä kuten Toxic Avenger filkassa tarttuu moppiin ja pukeutuu tutuun - tuttuun tapaan... Rallit ovat mainiota. 


Linkkejä:
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006) - IMDb


Poultrygeist - Night of the Chicken Dead. Lloyd Kaufmanin elokuvien elokuva!

Wicker Man ja Wicker Tree - saako ohjaaja Robin Hardy tehä jatko-osan?

Mukana myös Christopher Lee. Maailman parhaimman modernin brittiläisen kauhuelokuvan jatko-osa maksoi paljon. Minulle. Kylläpä tässä ollaan menty kauas - ihan Teksasiin asti! Neronomaista on tämä amerikkalaisen kaksinaismoralismi, tyhmyys ja muu laumasielujen hihhulointi. 
 Wicker Man ja Wicker Tree - saako ohjaaja Robin Hardy tehä jatko-osan?

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Goottilaista dekadenttia saha ja tyrmä -kauhua: Shadow, 2009

Goottilaisinta: 
Nuot Arquintin hätkähdyttävä Mortiis. Tämä näyttelijä näyttää viettävän Halloweenia joka päivä - ilman meikkiä. Mikäs siinä. Terve merkki. Nuot Arquint IMDb 
Ohjaajana Federico Zampaglione IMDb, bändin Tiromancino johto. Viralliset sivut  shadowfilm-net.
Elokuva alkaa normaalina nykyajan jos metsään haluat mennä nyt noiin takulla yllätyt -kauhuna, mutta sukeltaa sitten kovasti Dario Argenton kuuloiseen intensiiviseen Goblinin hengenheimolaiseen, ja Mario Bavan tyylisiin upeisiin goottilaisiin näkymiin. Hulluja tiedemiehiä, suuruudenhulluja natseja, häiriintynyttä Ed Gein -kabareeta, ja vaikka mitä näyttävää, kieroutunutta, likaista kolpaa - ja upeat kynttelikköjaksot! Alkemistinen kullanhohto!!

Goottilaista dekadenttia saha ja tyrmä -kauhua: Shadow, Shadow (II) (2009).
Goottilaista italilaista musiikkivideokauhua: Shadow, 2009

John 5 - elokuvasäveltäjä ja Marilyn Mansonin kanssamusisoija ;)

Sitten päädyin useamman mutkan kautta Anton La Veyn haastatteluun ja Rob Zombien Lords of Salem elokuvan hypnoottiseen musiikkiin joka on John 5 ja Griffin Boicen käsialaa
John 5 IMDb
John 5 viralliset sivut
Lords of Salem 2012 IMDb
Kirjablogissani Rob Zombien romaani Salemin kirous

Kesä ja kauhu soppii yhteen: Night Visions-kauhuja kolme kympilä. Murder party, Incident, Violent kind, Hush, Cold Sweat

Ennen vanhaan 80-luvulla kesällä tuli yksi kauhuelokuva per viikko, lähinnä
Hammeria, ihanaa. Oli kyllä videonauhurit keksitty, mutta mökillä ei edes sähköä.. Oi tuota Luovaa aikaa!
- Hush 2008 IMDb
- Living dead girl - ohjaaja on nyt taas halkoteillä kun yrittää kartoitta naisen seksuaalisuutta, mutta vampyyrielokuvana täytyy nähdä, vaikka näyttelijöiden ja maskerajien taidot ovat jossain muualla. Koko budjetti näköjään käytetty linnan vuokraan. Tyrmät ovat uskomattoman komeat. Kuriositeetti. Kansi antaa ymmärtää, että kyseessä on uusi nainen häkissä -kauhu, mutta vanha vampparihan John 5 ja Griffin Boicen käsialaa:
tämä. Sitten päädyin useamman mutkan kautta Anton La Veyn haastatteluun ja Rob Zombien Lords of Salem elokuvan hypnoottiseen musiikkiin joka on
- Kirjablogissani Rob Zombien romaani Salemin kirous
- Incident 2011, ohjaajana Alexandre Courtès IMDb       
aivan kuin Jack White olisi cameona ;) Tämä on hyvin musiikkivideomainen elokuva, ja näkee tekijän laajan taiteen tuntemisen; vihdoinkin pitkätukkainen Rupert Evans on kokki, joka hohtaa kauniin barokin tulenloimun valossa öljyttynä, alastomana ja sidottuna - vankimielisairaalassa.
Night Visions info: Alexandre Courtes: THE INCIDENT (USA/Ranska/Belgia 2011) " Ranskalainen esikoisohjaaja Alexandre Courtes iskee suoraan palleaan äärigraafisella näkemyksellään painajaismaisesta kapinasta pohjoisamerikkalaisessa vankimielisairaalassa. "

The White Stripes - Seven Nation Army 

erityisen hieno musiikkiviideo, Alexandre Courtes ohjasi, totta kai. Seven Nation Army veisu englanninkiel wikissä
Alex and Martin englanninkiel wikissä
Alice in Chains viideo ja making of ovat myös hienoja.
- Violent kind, 2010 IMDb varsinainen pärinäfilmi, jossain Evil Dead, Manaaja ja Teksasin takamailla, Partner käsillä :)


Ja eilen tuli telviisorista taas kerran Kellopeliappelsiini. Ihastuttava Malcolm McDowell näytteli itsensä tärviölle. Ja historiaan. Olipa kerran - Kellopeliappelsiini doku taitaa pyöriä vielä Teemalla nyt kesäkuussa.

Ja lisää Night Visions tarjouksia: Lab of Madness: Murder party! Varsinaista taidetta! Never mind the Pollock´s!! Lab of Maddness: CRABWALK linkissä







Ja nitroglyseriininä pohjalla: Cold Sweat. Ei tippa tapa
Lisäksi: Presence kummituselokuva ja H.P.Lovecraftin Kuiskaus pimeässä - jos tämä ei ole 100% Lovecraftia niin mikä sitten on. Taustatiedot tuntuvat olevan itsensä Herran kehittämät ;)

 

torstai 12. kesäkuuta 2014

Ottolapsi ( Orphan, 2009 ): Totuus on tarua ihmeempää

Ottolapsi ( Orphan, 2009 )
Pääosisa mm
Vera Farmiga (  suhteellisen kieroutunut Bates Motel sarja, ja elokuvat Kirottu (The Conjuring,  2013), Poika raidallisessa pyjamassa, ) ja tulossa jatkoa 2015: The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist, 

Peter Sarsgaard  (In the Electric Mist, The Skeleton Key, Boys Don't Cry,  Robot & Frank [Robotin äänenä], Green Lantern, Rautanaamio, Flightplan (2005)


34-vuotias nainen valehteli ikänsä, hankki kasvattiäidin ja soluttautui yläasteelle. ” 34-vuotias amerikkalaisnainen on saanut 85 päivän vankeustuomion esiinnyttyään 15-vuotiaana koulutyttönä lähes vuoden. Hänen onnistui opiskella Teksasissa Longview'n kaupungissa paikallisessa koulussa useita kuukausia.
"Hän käyttäytyi kuin 15- tai 16-vuotias", koulun rehtori kertoi uutistoimisto AP:lle. "Hän oli osallistuva oppilas, kunnioittava ja teki läksynsä."
Nainen jäi kiinni annettuaan aikaisin tiistaiaamuna paikalliselle poliisille väärän henkilötiedon. Poliisin mukaan nainen on 34-vuotias, vaikka hänen rikosrekisteritiedoissaan kerrotaan iäksi 31. Vyyhti alkoi purkautua, kun naisen kasvattiäiti ryhtyi epäilemään ettei teinityttö ollutkaan teini. ”
Laura Halminen, HELSINGIN SANOMAT, 11.6.2014  hesarin linkissä

maanantai 9. kesäkuuta 2014

Nuorisohuligaanit yhteiskuntapalvelussa: mieletön Inbred ja Scarecrow (2013)

Imbred - kummallinen elokuva, hyvin gore gore go go. Vaikka se sisältää valtavan määrän viittauksia kauhun ja splatterin ja komedian klassikoihin ja kiistanalaisiin kultteihin, on se jotensakin tuore. Olkikoirat vai Syvä joki? Vaiko Kärpästen herba vaiko Hills have eyes? Monty Python urkuri paljaine perseineen vai Herrasmiesliigan Papa Lazaroun naamio, joka voisi viitata myös Kyllä Jeeves tietää, ja Psychovilleen? Teksasissa mootorisaha soi ja ollaan hyvinkin ällön ja inhon äärellä: Kellopeliapplesiini ja Bad Taste. Rocky Horror Pictur Shown suojalaseihin. Harvoista elokuvista voi sanoa, että paska haisee ja banjot soi. Ja silti on kokenut jotain uutta. Kyllä mielikuvitus on hirivittävä asia. Ja luovuus. Mukavaa nähdä tv:stä tutut sarjanäyttelijät verisemmissä hommissa - kuten Emmerdale ja Pikku Dracula ;) 

Linkkejä:
- Inbred (2011) IMDb     viralliset sivut   inbredmovie.com
- Kyllä Jeeves hoitaa: Kausi 2, Episodi 5 The Mysterious Stranger (or, Kidnapped) (12 May 1991) "Jeeves and Wooster" The Mysterious Stranger (or, Kidnapped) (original title) IMDb
- Teinidracula (2006– ) "Young Dracula" IMDb
- Scarecrow (2013) IMDb

Some Guy Who Kills People (2012) - Night Visions laatua

Kuolleista ja elävistä kuolleista: Zombie hälytystila Lontossa

Zombie hälytystila Lontossa (Devil's Playground )

Kosto on parasta kylmänä? Punishment, Bitter Feast

Nyt olen laittanut tähän soittolistaan muitakin kuin vain Night Visions julkaisuja. Kauhuja kuitenkin

Heche, Anne: Nothing Left to Fear 2013, Psycho 1998

Kävinpä videovuokraamossa ja lainasin kaksi filmiä