sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Sean Bean - A Woman's Guide to Adultery oli eräs suosikkisarjoistani

Kyllähän mitä heti hänen ansionsa ja kasvunsa näin... Enkä sano tätä pelkästään valokuvaajana. Huvittavaa oli ostaa Lontoosta Lady Chatterleyn rakastaja dvd-elokuva-joka ei toiminut. Palautin sen liikkeeseen joka oli valtava. Mutta järjettömän kokoisessa kaupassa josat elokuvan olin ostanut, ja jossa oli monta kerrosta ja lukematon määrä potentiaalisia työntekijöitä, niin missään ei voinut tarkistaa, onko levy kokonaan rikki tms. Koska sen ikäraja oli 18 vee! Eli anglannissa saadaan myydä mitä tahansa rikkinäistä tuotetta, koska sitä ei vaivauduta tarkastamaan. Hm. Tolloa touhua. Myyjä käski minun hinkata dvd-levyä puseroani vasten (!). Tuoreimpia Bean-pätkiä olen nähnyt mm Cleanskin, josta en pitänyt, koska en muutenkaan pidä terrorismista. Ja tv sarja episodi Accused, joka on aivan loistava!

lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tim Roth, toiselta kantilta: Rosencrantz & Guildenstern are dead

Tim Roth, toiselta kantilta. Rosencrantz & Guildenstern are dead - aivan mahtava elokuva. Täysin meta :) Kokki vaimo varas rakastaja. Rob Roy. Reservior Dogs. Pulp Fiction. Mutta Hän ei halunnut näytellä Johnny Rottenia Sid & Nancyssä. Sieltä Särkyneeseen. Rainahamsterin leffaruutu

Särkynyt, Clive Barkerin Veren kirjat

Kauhusta ja koulukiusaamisesta: 
Särkynyt eli Broken, Clive Barkerin Veren kirjat, Toxic Avenger, Star Trek into Darkness, Amazing Spider-Man, ja puuduttava terroristitrilleri, vaikka pääosassa Sean Bean, joka nykyään on oikein sankarirooleissa, mutta ennen vanhaan oli aina IRA:n terroristi, joka väärässä ;) 



sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Joker julisteessa. Tervetuloa Hellsinkiin. Oikein hyvää elokuvaa kaikille ;)

Joker julisteessa. Tervetuloa Hellsinkiin. Oikein hyvää elokuvaa kaikille ;)

Kultit: Mestari, Martha Marcy May Marlene, Pahan jäljillä, Julma maa, Helter Skelter

Ja kaikki on heikun keikun: Helter Skelter, jossa varsin vakuuttavaa mansoilua. Ostin toissapnä uuden dvd.n Mestari uuten 3€. Muut kultit: World gone wild (1988), Martha Marcy May Marlene,  Pahan jäljillä sarja ( The Following, 2013). Eikä pelkästään kauhu, trilleri, draama tai doku käsittele kultteja, vaan myös huumori: Simpsoneiden 13. jakso 9.m kaudelta The Joy of Sect linkissä wikissä

Muita linkkejä: 
uskonto simpsoneissa wikissä englanninkielisessä wikissä mutta huom! popkulttuuri ei ole pelkkää uskonnollista aivopesua ;)
- Julma maa IMDb
Veden vuosi: Veden loppu, maailman loppu linkissäni
Julma maailma -triviaa, IMDB:
Pahan jäljillä ( The Following, 2013– ) IMDb 
- Pahan jälillä Romangoth 2 linkissäni

 
Mestari 

Pahan jäljillä Simpsonit  
World gone wild, 1988.
MARTHA MARCY MAY MARLENE Featurette: Cults
 Martha Marcy May Marlene Movie Trailer Official

Julma maa

Apokalyptisellä tundralla eteesi laskeutuu pirun komea, täysin valkoisiin pukeutunut milteinpä steampunk-klasinen kultinjohtaja Derek Abernathy ( häntä näyttelee ihan piraatti Adam Ant ) - tottakai tarjoat hänelle purkillisen harvinaista puhdasta vettä, kultaakin kalliimpaa, kuin näyttäen, että luotat tähän.. Että olet tervetullut, vieras.. Olemme harvinaisen kuivalla autiomaalla, ei ole satanut ainakaan 50 vuoteen. Ydinpommin jälkeisessä maailmassa, lähitulevaisuudessa, vesi on kortilla: kolmella vesikupongilla saa kolme purkkia vettä. Sivisaatio on hylätty, ja luonnonvarat, energia, polttoaineet, solidaariusuus, ja inhimillisyys vähissä. Tämä lapsellinen, juonikas maailmanlopun elokuva tarjoaa jo mainitun pirullisen pahiksen lisäksi kunnon sekopäisen sankarin Ethanin jota näyttelee niin ikään ihana ja alicecoopermaisen perverssi Bruce Dern. Kaikki on heikun keikun, ja Antin kulttijohtaja vetelee hihhuleille Helter Skelter -liturgiaa. IMDBn triviassa paljastetaan kuinka alkuperäisessä versiossa viitattiin vaarallisen kultin perustuneen hubbardin dianeticsiin, mutta skientologien lakiukot uhkasivat haastaa Apollo Pictures yhtiön, jolloin kaikki muutettiin, ja Adam Ant sitten "vain" mansoilee. Tämä jos mikä kertoo kuinka aivopestyjä ja aidosti vaarallisia hihhulit ja kultit ovat.

 Pahan jäljillä sarja ja Edgar Allan Poe The Following (2013) 

Pahan jäljillä sarjavaikuttaa hyvin vanhanaikaiselta. Kehäraakki hyllytetty alkoholisoitunut pumppuvikainen poliisi ( FBI-agentti Ryan Hardy) pyydetään nihkeästi apuun koska sarjamurhaaja James Carroll on karannut... Hardy on aiemmin yksinään saanut Carrollin nalkkiin... Sarjamurhaaja on äidinkielen professori, ja hurahtanut täysillä romantiikan kaudelle, ja eri toten herraan nimeltä Edgar Allan Poe. Ainakaan plaisussa avausjaksossa emme pääse synkkyyden syviin syövereihin, tulevassa, mitä lie. Vaikka professoori on suuri Poe fanaatikko, niin olisin halunnut sarjasta paljon ekspressivisemmän, ja vaarallisemman.. Pilotissa pyöritellään ainakin Kielivä sydän ja Musta kissa -tarinoita. Ja onhan siellä myös Korppi.. Olen myös kirjoittanut kuinka Poe runoudessaan ja novelleissaan palvoo kuollutta naista jalustalla, ja jaksossa kirjallisuuden opiskelija, nuori naurava nainen, tuleva uhri, lataakin listalle Lenore, Annabel Lee. Sarjassa tulkitaan Poen rinnastaa kuoleman kauneuteen, ja kuinka ekspressiivistä, elävää, hullua on taide... Hulluus taiteenlajina... Mutta sarjan murhat eivät näytä taiteelta, millään tavoin. " Poen mielestä taide on kaunista, eikä mikäään ollut kauniimpaa kuin kauniin naisen kuolema. " ja kauneuden sureminen kohottaa sielun korkeuksiin... Murha on taidetta - sanoi myös James Stewartin roolihahmo Hitchcockin filmissä Köysi... Yli-ihminen, Nietzsche, hitleri, natsit, ali-ihmiset ja huumorintajuttomat... Kuka on pystyvä murhaan... Numeromurhat elokuvassa soi Policen Murder By Numbers viisu: " Once that you've decided on a killing First you make a stone of your heart And if you find that your hands are still willing Then you can turn a murder into art "


lauantai 5. huhtikuuta 2014

Valtaleikkiä? Polanski: Venus In Fur ja uusin Fröken Julie

Erinomainen Emmanuelle Seigner nappiroolissa, erinomainen
puvustus, aivan täydellinen kaulapanta,  ja kylmiä väreitä vielä lopputekstien jälkeen. Eilen näkemäni oli kyllä vaikuttava, Vanda oli hieno kunnianosoitis 60-70-luvun tait[t]een kolkolle jumalattarelle Nicolle, sittemmin Blondielle... 
     Ja Thomas-hahmo on mainio, metamorfoosissa aloitetaan Roman Polanskin kaksoisolennosta, ja päädytään Iggy Popin kautta John Caleen... Saako itseltään varastaa, saa toki, muistuttaa kuinka Katkera kuu voi olla...
   Kylläpä minua hellitään, lauantaina otan videovuokraamosta lainahan tuoreimman filmatisoinnin Neiti Juliesta, joka on eräs lemppareistani... Neiti Julie: Juhannus on meillä herttainen ja tragediaan aina johtaen? Aluksi tämä Jean tuntui olevan liian Hubotti ;)
      Ja sunnuntaina Season leffafestarilla näen Polanskin tuoreen tulkinnan Venus in fur; Venus turkiksissa on eräs lempparikirjoistani, myös.. Kirjaplokissani: 
Venus turkiksissa - Leopold von Sacher-Masoch

Kuka oikeasti pitää valtaa käsissään? Kyllä teatterin illuusio on mainio ja maaginen, ja piristävää, kuinka ohjaaja uskaltaa näyttää myös vaimonsa pirun kasvot ;) Venus In Fur Official Movie Traileri:





Valtaleikkiä? Polanski: Venus In Fur ja uusin Fröken Julie:

Linkit: Emmanuelle Seigner 
Venus In Fur IMDb La Vénus à la fourrure (2013)  
 
 käsikirjoitus, näytelmänsä mukaan
Season Film Festival  fb naamakirjassa
Polanskin haastattelu linkissä
Fröken Julie (2013)  IMDb

torstai 3. huhtikuuta 2014

Pelottavia ääniä: Evil Dead, Manaaja, jokainen urheilulähetys. Vatsastapuhujat: Dead of Night, Dead Silence

Miksi minun on aina oltava rusinat korvissa? Minne katosi luku- ja kirjoitusrauha sekä kirjastoista että lähijunista??? Miksi pitää kuunnella jonkun vastenmielistä molotusta puhelimeen eikä voi keskittyä omaan tekstiin? On olemassa hirveitä ääniä, vastenmielistä kuultavaa korvalle kuten seksistinen ja homofobinen hiphop naurettavissa löysissä verkkareissa, kyllä ollaan niin kaukana ghettosta kultaketjut kaulassa roikkuen ribsejä eli ökylukaaleja mainostaen. Naapurin raivokullu poraaja, onko se pelkästään mielenterveyspotilas vai Almodovarin Driller Killer? Pelottavia ääniä: Evil Dead, Manaaja, sietämättömiä raivohulluja ääniä: jokainen urheilulähetys. Toisaalta - rakastan Einstürzende Neubautenia. Kaupoissa soitetaan vastenmielistä kertakäyttöjumputusta. Ei oikeaa musiikkia. Paitsi Tigerissä soi aina hieno 60-luvun musiikki! Se on tulvahtamista ihanaan psykedeeliseen, hulluttelevaan maailmaan, mutta toisaalta myös kukkaiskansan vastapainoksi Tigerissä soi Velvet Underground. Ennen Anttilassa soi upea musiikki kuten Sparks, nykyyään pelkkää paskaa, kertakäyttöä ja eettisestikin vastenmielistä. Kyber kaupassa soi reggae, mainiota. Sitten seuraavassa kaupassa soi Man who sold the world. Uffissa soi Björk. Pelottavinta musiikkia on Goblin, joka sopii oikein hienosti Argenton kauhuunb, kuten tässä Suspiria trailerissa. Goblinin konsertti oli myös hiano. Mercedes McCambridge on näyttelijä jonka upea demonin ääni pelottaa vieläkin, vaikka häntä raivostuttaa että häntä kutsutaan vain ääneksi, koska tuo demoni oli kokonaisvaltainen hahmo, karaktääri. Joku päivä minua nauratti kun Homer Simpson matkan vanhan ajan modeemin ääntä. Paranoiaan ja vakoojapätkiin kuuluu salakuuntelu, tässä soittolistassa on kiinnostavimpia. Niistä on Zizek hehkuttanut kuten Keskustelu vai mikähän se oli ja muitakin, kuten Death of night. Blow out oli mukavaa jatkoa Blow upille, tässä vain ääni oli se joka tallentui rikoksesta. Osterman´s weekendissä myös kikkailtiin äänen, toiston ja nauhoituksen kanssa. Mediakriittisesti. Fellinin La citta delle donne on täynnä aivan hirveitä naisten ääniä, harpyijoijien ja demonien. Evil Dead on kaiken aikojen suosikkipätkiäni - varsinkin äänimaailma. Fourth Kind oli kyllä oudoin elokuva jonka olen ostanut ja katsonut pitkiin aikoihin. Ja taas palattiin jo muinaisiin sumerialaisiin ;) Eli alkuun...   An Interview with Mercedes McCambridge (The Exorcist)

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Varsinainen oikeusmurha: WEST OF MEMPHIS, ohjaajana: Amy Berg, musiikkina Nick Cave

Tämä doku sai voimaan pahoin. Kuten kannessa on "oikeus" todella sokea.  
Varsinainen oikeusmurha: WEST OF MEMPHIS, 2012 IMDb    ohjaajana: Amy Berg, musiikkina Nick Cave. Puolesta puhjina mm Henry Rollins ja Johnny Depp.