perjantai 28. helmikuuta 2014

Rainahamsterin leffaruutu: suosikkinäyttelijäni Cloris Leachman

Järisyttävä Frau Blücher lempifilmissäni Young Frankenstein, sadistinen Nurse Diesel, Rainahamsterin leffaruutu: suosikkinäyttelijäni Cloris Leachman. Tämä upea kylmäsilmäinen film noirin nainen, Oscar voittaja ja missi sai Mel Brooksin elokuvien rooleissa toimia hirviönä, nykyään leidi törmäilee Isän tyttä sarjassa, kovin kreisissä, samoin Bad Santa mustan joulukomedian hössähtäneenä isoäitinä joka kuitenkin tekee voi leipiä


"The Last Picture Show"

Naiset sankareina! Hyvvää Kalevalan päivää!

Pohjan Akka nousee taas, Louhi... Boudiccasta Xenaan, Pocahontasista- ei päivääkään ;) Naiset sankareina! Hyvvää Kalevalan päivää!

torstai 27. helmikuuta 2014

Ruåtsalainen filmi: Original, Du levande, G som gemenskap

Guldbagge parodi Bröllopsfotografen som hatar kvinnor , magea parodia, peikko-Dregen on oikein sopiva hääkuvaaja - joka vihaa naisia - ja myös Lisbeth Salander... kostaa.

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Ensimmäinen ostamani zombie-vhs: Syvyyksien tappajat! eli Shock Waves

Punk-vuodelta 1977 or so. Ensimmäinen ostamani zombie-vhs: Syvyyksien tappajat! eli Shock Waves.


Ennen nukahtamista pyörii Syvyyksien tappajat.
" lähes inhimillisiä aivopestyjä olentoja " lukee kannessa. Natsit nouseva vedestä. Uudelleen. Minua kylmää.
" KUOLEMATTOMIA ELÄVIÄ? JÄNNITYSTÄ! ELÄVIÄ KUOLLEITA?
         VIIHDETTÄ PARHAIMMILLAAN! "
 
 
 
 
On niin paljon helpompaa katsoa elokuvia, kauhua. Se ei ole totta. Näyttelijät pesevät pois hirviömaskinsa, saavat palkkashekkinsä ja palaavat perheensä pariin tai juhlimaan ankarasti. Vampyyreitä, demoneita, ihmissusia ei ole muualla kuin folkloressa, bestsellereissä ja valkokankaalla.
     Ja on hirveää lukea jotain keskitysleiriromaania, ihmisen tarinaa, joka on säilynyt leireiltä, tai vain valokuvia tai päiväkirjaa.
 
SS upseeria näyttelevä ihana Peter Cushing - vanha kunnon Hammerin 50-60-luvun kauhuelokuvien lommoposki van Helsing, paroni Frankenstein ja Sherlock Holmes -Muumion löytävä arkeologi jne.
 
Kuolemattomat natsit jatkoivat yhä työtään Karibialla märissä olosuhteissa - ennakoivatkohan ne hauskaa 2000-luvun merirosvoelokuvaa Pirates of Caribbean - the Curse of the Black Pearl  jossa pääosassa huseerasi jatkuvasti maistissa oleva Johnny Depp varastaen garderoobin, kultakorut, huivit, kultahampaat,  ja hoipertelun Keith Richardsilta, Andy McCoylta ja Adam Antilta.

Loppu on jo ovela ;) Loppu on lähelä: Damned: Eight Day, Monty Python: The end is nigh

Loppu on jo ovela ;) Loppu on lähelä: Damned: Eight Day, Monty Python: The end is nigh (livesketsi, text på svenska ), eilen tuli 2012, aiemmi Deep Impact, ja sitten katsoin vkl zombie-potpurrin.

lauantai 8. helmikuuta 2014

Dallas byers club

Olipa ihana ja postitiivinen aids-elokuva ;) en ole pitänyt pääosan esittäjää paljon minään ennen tätä elokuvaa ja Killer Job elokuvaa jonka katsoin viimeksi viikko sitten. Olen tottunut useampana vuosikymmenenä ihastuttavan ja oudon, tarpeeksi välimatkaa pitävän Christian Balen metamorfooseihin.  Jared Leto oli myös aivan ihana ja kaikki palkintonsa - myös tulevat ansaitseva, huomasin, että omistin samanlaiset paisteklasit, ja ehkä sukkiksetkin..