torstai 12. joulukuuta 2013

Maailman loppu tullee, Sisters of Mercy soi. And I love it!


World´s End on uusin Lontoosta ostamani dvd 10£, lisukkeena ultraviolet. Sisters of Mercy on kyllä maailman parasta! Simon Peggin roolihahmo Gary King on vuoden 2013 parhaiten pukeutunut mies. Ja vuoden 1990 parhaiten pukeutunut mies.. Samat kledjut. Ja lopulta hän pukeutuu Andrew Eldritchiltä, Sisters of Mercyn vokalistilta, lainattuun mustaa huopahattuun ja cuuleihin paisteklaseihin - kuin supersankari! Upea sotisopa...
Miksi pitäisikää muuttua? Tulla aikuiseksi? Lopettaa hiusten mustax värjäys? Lakata kantamasta Sisters of Mercy -T-paitaa ja egyptiläisiä hopeakoruja? Minullakin on noita koruja, mm Tukholmasta ostettuja. Muutenkin on mulli maailmalla, topsy turvy, maailma mullillaan: kovasti pinnalla on maailman loppu. Ikävää, että Cornetto-trilogialle tuli nyt loppu. Mutta sehän tarkoittaa vain uusia latuja. Ja aitojen ylityksiä. Eikä aina sieltä, missä se aito on matalin.. Brittein saarella on kyllä upea [sosiaalisen] skifin kaanoni: mm John Wyndhamin Käenpojat...
Lontoosta löysin myös 1£ arvoisen Kentucky Fried Zombies, jossa on upea kansi, jossa on häkellyttävä zombiemeikki, ja makeasti tehty traileri ja kiinnostava idea, mutta itse elokuva pettymys, tietysti on mukavaa, että elokuva on halpa, valju ja nuhjuinen, mutta roolituksen on sitten oltava häiriintynyt ja kuvaus vähintäänkin kokeellista, mutta ei. Tuntuu, ettei kukaan näyttele. Ei yli- eikä ali-. On upeaa katsoa spaghetti-western -dokua jossa ohjaaja sanoo, ettei pahiksen / cowboyn tarvitse näytellä jos hänellä on kasvot - kuten Lee Marvinkohan oli kyseessä? Vai Lee van Cleef? Jokatapauksessa - mies jolla on kasvot. Ja minkälaiset. Ei välttämättä kirveellä veistetyt. Vaan paremminkin linkkuveitsellä kaarretut... Mutta KF Zombies filkassa kuvaus oli niin hidasta, kuin zombie olisi kuvannut.




 Katsoin Watchmenin jonka olin ostanut jo taannoin. Leffoissa olen nähnyt törkyä ja paskaa: Filth. Mutta myös klassikkoja joita ei ole ennen tv:ssä näkynyt kuten  Les yeux sans visage, joka näytettiin Teeman leffafestivaaleilla. Vuosi 2013 sisälsi uskomattoman hypnoottisen Udo Kierin spektaakkelin omaisen verailun meidän tuppisuiden parissa - joista jo Bertolt Brecht sanoi, että vaikenemme kahdella kielellä...
mikä tämä hirveä molotus on? Eiiiii, tämä on dubattu! Voi te lukutaidottomat... Mutta sopii tietty italo-länkkäriin, jossa dubbaus oli perusteltua... Suomessa me kaikki osaamme luke ja lirkoittaa siis kirjoittaa he he, ja vain lukutaidottomat pikkulapset nuo alle kouluikäiset tarvitsevat dubbausta - kunnes oppivat lukemaan...


maanantai 2. joulukuuta 2013

Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.

Valkoinen kääpiö elokuva oli vähintäänkin ajankohtainen: kaksi kuukautta tämän fiktiivisen elokuvan jälkeen tapahtui Tshernobyl.


" Valkoinen kääpiö: Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi ja kaivosinsinööri Borg joutuu kohtaamaan lopullisen tuhon läheisyyden. "

" Timo Humalojan eksistentialistisella pohdiskeluelokuvalla on tieteiskuvitelman alku: kaivosinsinööri Martin Borgin ollessa Lapissa

rautakaivoksen uumenissa Kuolan niemimaalla ja Jäämerellä tapahtuu ydinräjähdyksiä ja Suomen pohjoisosiin julistetaan hätätila. Kaivostyöntekijät
ja Borg raivaavat tiensä ulos kaivoksesta ja takaisin sivilisaation pariin.

Vuotta myöhemmin Martin Borg sairastuu leukemiaan, ja elokuva kääntyy pohdiskelemaan ihmisyyttä, tunteiden kuolemista ja kuolemaa. Borg uneksii vaaleasta naisesta, joka saattaa olla kuoleman tai elämän symboli, mutta arkitasolla hän joutuu viiltämään kätensä todistaakseen, että hänessä virtaa vielä verta.

Elokuvan lopputeksti avaa otsikon merkityksen: "Valkoiseksi kääpiöksi kutsutaan sammunutta, energiansa loppuun polttanutta, keskikokoista aurinkoa, jonka jäljelle jäänyt massa on tiivistynyt äärimmäisen tiheyden omaavaksi, hitaasti jäätyväksi, maan kokoiseksi taivaankappaleeksi."

Timo Humaloja oli tehnyt ohjauksia Mainos-tv:n Teatterituokioon jo 1970-luvun lopulta lähtien ja Valkoinen kääpiö oli hänen ensimmäinen teatterielokuvansa. Humaloja on luonut pitkän uran televisio- ja radio-ohjaajana. Seuraavaa teatterielokuvaa Laina-aika saatiin odottaa viisitoista vuotta.

Elokuva perustuu Bo Carpelanin aiheeseen. Martin Borgin roolissa nähdään Kari Heiskanen, joka oli noihin aikoihin huippusuosittu television komediasarjoista Velipuolikuu, Mutapainin ystävät ja Tabu.

Lisätietoa ohjelmasta: Valkoinen kääpiö (1986) N: Kari Heiskanen, Lilga Kovanko, Jaana Raski, Esko Salminen. O: Timo Humaloja "

Teeman linkissä




" Ajan hermolla joka tapauksessa oltiin: vain kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen

tapahtui Tshernobylin ydinvoimalaonnettomuus. "

Kansan Uutiset linkissä

Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.


Katso Kraftwerk -kuwani linkissäni - kuvattuna Suvilahdessa, aika industriaalissa.

Tarvitaanko ydinvoimaa sanomaan, että ei ydinvoimaa???




Chernobyl Diaries


 

wikissä

Tsernobyl-kauhuelokuva herättää vastarintaa Yhdysvalloissa ... is linkissä

 

Suosittelen näitä filmejä 2013-hama tulevaisuus: näitä olen katsonut viime päivinä, Bergmanin videokirjastosta tullee nyt teemalla sarja, katson myös kolme filmiä päivässä kuten Bergman, suunnilleen, ja kaksi kauhuelokuvaa päivässä kuten Alice Cooper 80-luvulla: The Dreamers kertoo Bertoluccin muistelemana ja amerikkalaisin ulkopuolisin silmin ( ihastuttava Pitt ) Euroopan hullusta vuodesta 1968, elokuvahulluista ja kauhukakaroista, jotka ovat kuin Cocteaun kiikkerästä kynästä... syyskyysta joulukuun alkuhun olen katsonut valtavasti elokuvia, on ollut Night Visions Maximum Halloween elokuvafestivaalit johtotähtenään uniikki Udo Kier, sekä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalit. Mainiota. Olen ostanut edullisia elokuvia 0,50€ alkaen. Hassua kyllä tämä leffalista alkaa 1960-luvun uuden ihmisen unelmoinnista vapaudesta ja seksuaalisesta vallankumouksesta ja päättyy maailmaloppuun á la Lars von Trier, ja destruktiiviseen extreme-matkailuun Tsernobyliin. Ja kotomaiseen leffaan - jota ei löydy täältä ryöstöviljeltynä: Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Elokuvia joista ostin: Django, Frostbiten, Betty Blue ja Kuninkaan puhe

Elokuvia joista ostin: Django, Frostbiten, Betty Blue ja Kuninkaan puhe: ihania vanhoja elokuvia...

Denn sie kennen kein Erbarmen - Der Italowestern (2006) imdb linkissä



Django, 1966. pääosassa Franco Nero, varsinainen sinisilmä.

Frostbiten, ihana ruotsalainen vampyyrielokuva! Tumma on yö.... Maksoi euron. IMDb Viralliset sivut http://www.frostbiten.se/ ja sama tiimi teki erikoisefektit kuin makeassa filkassa  Night watch - yövartija      IMDb linkissä  "Saga's name is, in contrast to the above mention, taken from Norse mythology; Saga is one of the gods in Norse mythology. The word also means: The one who sees - the official website refers to Saga as a person who likes to study other people.    "  " By coincidence, all the actors who play the lead vampires have green eyes "   Hm... See those eyes so green...
Tumma on yö..

Django Unchained - superpäivänä Superelokuva

Italo-westernit, Spaghetti-western, 1960-luvun kyyniset uudet länkkärit antisankareineen linkit:
suomenkiel. wikissä
Denn sie kennen kein Erbarmen - Der Italowestern (2006) imdb linkissä
suomeksi: He eivät tunteneet armoa Teeman artikkeli
meidän ajan Django:
Django Unchained - Official Trailer (HD) Django Unchained Official Trailer #2 (2012) - Quentin Tarantino Movie HD
Django Unchained: KKK & Horse Raid Scene - leffan hauskin kohta oli kulnx klunx klaanin huput joissa silmänreiät oli vaturallaan... Erityisen hieno rinnastus oli myös John Grishamin kirjoittamassa ja lempparini Joel Schumacherin ohjaamassa A Time to Kill filmissä, jossa surkeat kkk:t hupuissaan haahuilevat pyykkilangalla ;) Mutta Djangoon palatatakseni, alkuperäistä Djangoa esittänyt, upea Franco Nero tekee tässä uusinnassa pienen roolin, mutta aivan liian pienen. Alkup. Django Franco Nero - hyvin sinisilmäisenä:
Christoph ja Jamie ovat erinomaisia, myös Samuel on hyytävä ja vihdoin, pitkästä aikaa dekadentti Dennis Christopher:


 DJANGO UNCHAINED - "Leonide Moguy"
On aika tappaa / A time to Kill Trailer 1996 . Alkuperäinen Django:
Django (1966) - Trailer .

Planeetta ohittaa Maapallon. Ohittaako???

Sininen planeetta Melankolia lähestyy uhkaavasti Maata. On Teeman leffafestivaalit.  Melankoliassa ihastuttava Udo Kier näyttelee varsinaista weddingplanneria... Samaan aikaan taivaalla tapahtuu... Katson Julie Delpyn ihastuttavaa elokuvaa Le Skylab eli Ranskalainen viikonloppu. Taivaalta on tippumassa ties mitä avaruusromua. Parasta leffassa oli kun diskossa teinit sanoivat, että disko on paskaa, tanssitaan punkkia! Ihanaa nuoruuden kuvausta, mutta myös vanhuuden ja ranskalaisen fasismin.
Amageddon filkassa pannaan halvalla Greenpeacea. Voi hellanlettas, kantsis Brucen ja muiden öky-örmyjen käydä vähän putinilaisessa siis fasistisessa ja sadistisessa vankilassa vähän oppimassa. Kevennyksenä ufo-filkka Paul.






 " Euroopan avaruusjärjestön Rosetta-komeettaluotain viuhahtaa Maan ohi perjantaina 13. marraskuuta" linkissä          Meistä höpöimmät pelkäävät maailmanloppua... Lars Von Trier making Nazi comments at the Cannes Film Festival Udo Kier näyttelee varsinaista weddingplanneria... "(29.11.2013) ISON yllätti tutkijat selviytymällä sittenkin Komeetta ISON löi ällikällä tutkijat selviytymällä Auringon ohituksesta. Tutkijat lähes kaikkialla maailmassa ehtivät jo todeta komeetan ytimen hajonneen. Osa ytimestä selviytyi kuitenkin ohituksesta ja... /uutiset/tahtiharrastus-ja-taivaanilmiot/ison-yllatti-tutkijat-selviytymalla-sittenkin.html (29.11.2013) Komeetta ISONin ydin kärsi pahoin Auringon ohituksessa [Päivitetty 29.11. klo 10.13] Luotain- ja satelliittihavaintojen perusteella vaikutti yöllä siltä, että komeetta ISON on suurimmaksi osaksi tuhoutunut. Nasan asiantuntija piti mahdollisena, että sen ydin halkesi... /uutiset/tahtiharrastus-ja-taivaanilmiot/komeetta-isonin-ydin-karsi-pahoin-auringon-ohituksessa.html (12.11.2013) GOCE-satelliitti putosi lähelle Etelä-Amerikan eteläkärkeä Euroopan avaruusjärjestön GOCE-satelliitti tuhoutui ilmakehässä kello kahden jälkeen Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Putoamisalue oli Etelä-Atlantilla ja sijaitsi... /uutiset/kantoraketit-ja-satelliitit/goce-satelliitti-putosi-lahelle-etela-amerikan-etelakarkea.html (07.11.2013) GOCE-satelliitti putoaa viikonvaihteessa Euroopan avaruusjärjestön GOCE-satelliitti putoaa viikonvaihteessa. Todennäköisin putoamispäivä on sunnuntai. Eilen keskiviikkona satelliitin radan matalin piste oli 183 kilometrin ja korkein piste 191 kilometrin... /uutiset/kantoraketit-ja-satelliitit/goce-satelliitti-putoaa-viikonvaihteessa.html " nämä linkissä

Goce-satelliitti tippuu yön aikana Maahan | Kotimaa | Kaleva.fi linkissä
Uusi ennuste: Goce-satelliitti lentää Oulun yli kaleva linkissä: "Goce-tutkimussatelliitin lentorataennuste elää koko ajan. Lauantaina kello 13 aikaan ennuste näyttää, että satelliitti tulee maanantaiaamuna lentämään suoraan Oulun yli. Satelliitti saapuu Suomeen koillisesta ja ohittaa ensin Sodankylän ja Rovaniemen niiden itäpuolelta. Oulun taivaalle se tulee Yli-Iin suunnalta. Oulun kaupunkialueen ylle saapuessaan satelliitti ylittää Kuivasjärven ja Linnanmaan edeten Koskelan, Hietasaaren ja Nuottasaaren yli kohti Kempeleenlahtea. Sen jälkeen matka jatkuu Liminganlahden yli kohti lounasta Jokilaaksojen alueelle. Ennusteen mukaan satelliitti lentää Suomen yli parissa minuutissa. Oulun kohdalla satelliitin arvioidaan olevan kello 8.52 maanantaiaamuna. Goce on Euroopan avaruusjärjestön ESA:n käytöstä poistettu tutkimussatelliitti, jonka odotetaan tulevan Maahan todennäköisesti sunnuntaina tai maanantaina. Koska satelliitin nopeus on 400 kilometriä minuutissa, sen putoamispaikkaa on mahdoton ennustaa. Satelliitit hajoavat ilmakehässä, ja yleensä enintään 250 kiloa satelliittiromua päätyy maan pinnalle. Yksittäiset kappaleet painavat enimmillään joitakin kymmeniä kiloja. Satelliitin kappaleet leviävät sata kilometriä pitkälle ja muutama kymmenen kilometriä leveälle vyöhykkeelle."
Suosittelen näitä filmejä 2013-hama tulevaisuus: näitä olen katsonut viime päivinä, Bergmanin videokirjastosta tullee nyt teemalla sarja, katson myös kolme filmiä päivässä kuten Bergman, suunnilleen, ja kaksi kauhuelokuvaa päivässä kuten Alice Cooper 80-luvulla: The Dreamers kertoo Bertoluccin muistelemana ja amerikkalaisin ulkopuolisin silmin ( ihastuttava Pitt ) Euroopan hullusta vuodesta 1968, elokuvahulluista ja kauhukakaroista, jotka ovat kuin Cocteaun kiikkerästä kynästä... syyskyysta joulukuun alkuhun olen katsonut valtavasti elokuvia, on ollut Night Visions Maximum Halloween elokuvafestivaalit johtotähtenään uniikki Udo Kier, sekä Rakkautta ja anarkiaa -festivaalit. Mainiota. Olen ostanut edullisia elokuvia 0,50€ alkaen. Hassua kyllä tämä leffalista alkaa 1960-luvun uuden ihmisen unelmoinnista vapaudesta ja seksuaalisesta vallankumouksesta ja päättyy maailmaloppuun á la Lars von Trier, ja destruktiiviseen extreme-matkailuun Tsernobyliin. Ja kotomaiseen leffaan - jota ei löydy täältä ryöstöviljeltynä: Valkoinen kääpiö elokuvassa Pohjoisen jäämeren alueella tapahtuu ydinkatastrofi, kaksi kuukautta ensi-illan jälkeen tapahtui Tshernobyl.

Dinosaurs in drag und lentoliskot plyymeissä

The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec ja Poikani mitä olet tehnyt

: Dinosaurs in drag und lentoliskot plyymeissä: Kahdessa näinkin erilaisessa elokuvassa koen yhteyttä: Werner Herzogin My Son, My Son, What Have Ye Done (2009) leffassa Brad Dourif ( hirveänä rasistisena junttina joka ei pidä näyttelijän työtä ammattina ) pääsee taas vauhtiin strutsifarmilla sanoen strutsien olevan vain dinpsauruksia koreissa vaatteissa, Dinosaurs in drag... The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec -seikkailussa taas lentolisko lentää - kaulassaan höyhenboa siis plyymi. Tuubissa: My Son, My Son, What Have Ye Done (2009) - Werner Herzog